Saras må-bra-i-allmänhet-tips!


Tänkte köra ett litet Må-bra-kit för den som känner att det behövs. jag behöver refrescha mig själv ibland också, för ibland är det lätt att vandra iväg i negativa och sura tankar, vilket oftast gör saker lite värre än vad dom egentligen borde vara och som, vilket är allra värst, gärna skäl en hel del energi från dig. så här är en liten lista med tips, för att undvika de där trista tankarna och stay on the happy side of life:
- Lyssna inte på skitsnack. Och många i min ålder (alltför ofta dom som snackar mest skit) påstår att det inte finns så kallat skitsnack längre, för att vi har blivit för gamla för det. men guess what, skitsnack kommer alltid att finnas fast bara i olika varianter. När man var liten så kanske det handlade om att "hon där har alltid så fula byxor" medan när man är äldre kanske det är "hon vet ju inte hur man rensar en rabatt ens en gång!" men skitsnack är skitsnack och alla snackar skit. Ja, jag med. men för att må bra och känna sig säker i sig själv och som en lycklig människa så måste man lära sig att hantera detta skitnsackande. Och man kan aldrig ändra på andra människor, utan bara på sig själv. Så om du är en person som känner att du inte "mår så bra", kanske du ska fundera på om det är skitsnacket som drar ner dig? Först och främst framstår man ju som en riktigt ointressant person inför alla sina vänner som man måste snacka skit med, just för att man inte har något annat att snacka om. Sen så blir det ju en automatisk effekt av att du blir osäkrare på dig själv, för ju mer skitsnack du snackar om person A med person B, desto mer skit kommer antagligen person B säga om dig till person A. and so on. så, ska man snacka skit; snacka med en person som får dig att må bra och som du kan lita på till 150 %... och snacka inte i onödan. vill person B ha en så ful jacka, så är det hennes problem sålänge du slipper betala för den..
- Välj dina vänner. så, på tal om att snacka med människor som manlitar på till 150 % så kommer vi till punkt nummero deux. Nu sitter inte jag och säger att du måste rensa hela din facebookvänlista nu på dom som inte uppnår kommande kriterier, nej inte alls. Bekantskaper och vänner är två skillda men än dock ganska lika saker. Men faktiskt, tro mig. Livet blir lättare och du blir lyckligare om du vet vem du kan säga vad till, vem som alltid ställer upp och vem du är villig att ställa upp för. Man behöver för all del inte spendera resten av livet tillsammans för den sakens skull, men att skaffa "vänner", att ställa upp för folk som man inte riktigt vet om man kan räkna med och så vidare, det är en enorm energislukare och gör dig både osäker och ledsen. Vilket man inte vill vara, faktiskt! Jag brukar säga så, att man kan fortfarande ha skoj med människor utan att lita på dom. Men en person som du kanske har jätteroligt med på krogen och ni är jättegoa fyllekompisar kanske inte är så tillitsfull i verkligheten, och jag menar inte att man inte ska lära känna nytt folk, men jag säger mer att du tar helst inte med den personen på solsemester och sen visar det sig att den sket totalt i dig coh lämnade hela hotellräkningen till dig fast ni sa att ni skulle dela på den, och så blir du ledsen för du trodde du kunde lita på denne personen och bla bla bla you know the story. mer värt att åka med morsan då, faktiskt.
- glöm inte bort dig själv. Nu må jag låta som något jävla hälsofreak, och tänk om jag är det också men glöm inte bort dig själv för-i-helvete! Inte bara insidan-mässigt. De flesta brukar bli lite gladare efter lite alkohol... men seriöst, man lever bara en gång. Och då kan det vara skönt att inte göra det genom massa genvägar till lycka. glöm inte bort dig själv och din kropp. Din kropp är ditt färdmedel genom livet - faktiskt! Och ja det är tråkigt att hoppa över sneakers och cola och det är jobbigt att springa och spinna osv men hur kul är det att dö i hjärtinfarkt när man är 50? investera i dig själv och skit i dom som inte vill hänga på, för det är deras loss. Men av erfarenhet så vet jag att man blir lyckligare av att träna och att äta rätt, man sover bättre på nättera, man orkar mer och man får ut mer av livet. och man blir otroligt imponerad över hur mycket man klarar! För ett år sedan så trodde jag att jag inte klarade att springa ens 2 km. Jag hade fel. Senast idag sprang jag 4 km och, visst det var jobbigt, men jag hade kunnat springa längre (om det hade varit nedförsbacke.)
Det är en del av livet att överraska sig själv med sina egna förmågor, att utmana sig själv och att urforska sina egna gränser. På så sätt tar "Ungdomen" aldrig slut, du kommer aldrig "Vara ung en gång" för om du hela tiden överraskar dig själv med ny kunskap och nya förmågor så kommer du alltid vara nybörjare på något!
Öh, ja, vilket inspirerande inlägg jag fick ihop i lördagsnatten!  Jag hoppas någon drar nytta av det och känner att dom mår lite lite bättre. Jag mår i alla fall bra!
lots of lööv / sara
(förlåt för att det inte är något space mellan texten men blogg.se suger. ciao)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0