hemma från emma

som det kan bli, som det kan bli :

springa av sig energi

nu ska jag springa av mig all energi som ligger och bubblar i min kropp, så att jag kan sova ikväll, så att jag sedan kan vakna imorgon bitti och ta tåget till Falkenberg med Jossan, så att vi sedan kan bli upphämtade av Axel, så att han sedan kan köra den lille lille mazda till den lille lille håla Emmaboda, så att vi sedan kan sätta upp vårt lille lille tält och ta en bärts i den lille lille soleskenet. ja, ni ser min poäng!
Jag har hur som helst nästan lyckats göra mina blå/svarta Dr.Martens till så gott som nya, med lite spritpenna och skoputs. se där ja, vilken uppfinningsrikedom det finns här!
Snart är den 17e cd-skivan till festivalen färdigbränd, då springer jag iväg och hämtar cykeln i Åsa, sen cyklar jag hem igen. (låter roligare än vad det är.... ) Känner efter en dag av att ladda ner låtar samt bränna ner alla på skivor, att man uppskattar spotify och mp3-spelare och allt sånt där så himla mycket mer! tack gode gud att man är född på 90-talet!
Ciao sålänge!
såhär snygga var dom INTE i vintras kan jag säga!!!!

EM EM EMMABODA

imorgon tidigt tidigt far vi. Idag är det bränna cd-skivor till bandaren, samt packa det sista inför en awsome fast antagligen ganska blöt festivalvecka. Åh, tagga tagga tagga!!!
ALLTSÅ DEN SISTA VIDEON, YELLE - SAFARI DISCO CLUB, GÖR MIG SÅÅÅ DANSSUGEN OCH TAGGAD!!!!

semester!

Två veckors efterlängtad semester! Hallelujah!

Saras må-bra-i-allmänhet-tips!


Tänkte köra ett litet Må-bra-kit för den som känner att det behövs. jag behöver refrescha mig själv ibland också, för ibland är det lätt att vandra iväg i negativa och sura tankar, vilket oftast gör saker lite värre än vad dom egentligen borde vara och som, vilket är allra värst, gärna skäl en hel del energi från dig. så här är en liten lista med tips, för att undvika de där trista tankarna och stay on the happy side of life:
- Lyssna inte på skitsnack. Och många i min ålder (alltför ofta dom som snackar mest skit) påstår att det inte finns så kallat skitsnack längre, för att vi har blivit för gamla för det. men guess what, skitsnack kommer alltid att finnas fast bara i olika varianter. När man var liten så kanske det handlade om att "hon där har alltid så fula byxor" medan när man är äldre kanske det är "hon vet ju inte hur man rensar en rabatt ens en gång!" men skitsnack är skitsnack och alla snackar skit. Ja, jag med. men för att må bra och känna sig säker i sig själv och som en lycklig människa så måste man lära sig att hantera detta skitnsackande. Och man kan aldrig ändra på andra människor, utan bara på sig själv. Så om du är en person som känner att du inte "mår så bra", kanske du ska fundera på om det är skitsnacket som drar ner dig? Först och främst framstår man ju som en riktigt ointressant person inför alla sina vänner som man måste snacka skit med, just för att man inte har något annat att snacka om. Sen så blir det ju en automatisk effekt av att du blir osäkrare på dig själv, för ju mer skitsnack du snackar om person A med person B, desto mer skit kommer antagligen person B säga om dig till person A. and so on. så, ska man snacka skit; snacka med en person som får dig att må bra och som du kan lita på till 150 %... och snacka inte i onödan. vill person B ha en så ful jacka, så är det hennes problem sålänge du slipper betala för den..
- Välj dina vänner. så, på tal om att snacka med människor som manlitar på till 150 % så kommer vi till punkt nummero deux. Nu sitter inte jag och säger att du måste rensa hela din facebookvänlista nu på dom som inte uppnår kommande kriterier, nej inte alls. Bekantskaper och vänner är två skillda men än dock ganska lika saker. Men faktiskt, tro mig. Livet blir lättare och du blir lyckligare om du vet vem du kan säga vad till, vem som alltid ställer upp och vem du är villig att ställa upp för. Man behöver för all del inte spendera resten av livet tillsammans för den sakens skull, men att skaffa "vänner", att ställa upp för folk som man inte riktigt vet om man kan räkna med och så vidare, det är en enorm energislukare och gör dig både osäker och ledsen. Vilket man inte vill vara, faktiskt! Jag brukar säga så, att man kan fortfarande ha skoj med människor utan att lita på dom. Men en person som du kanske har jätteroligt med på krogen och ni är jättegoa fyllekompisar kanske inte är så tillitsfull i verkligheten, och jag menar inte att man inte ska lära känna nytt folk, men jag säger mer att du tar helst inte med den personen på solsemester och sen visar det sig att den sket totalt i dig coh lämnade hela hotellräkningen till dig fast ni sa att ni skulle dela på den, och så blir du ledsen för du trodde du kunde lita på denne personen och bla bla bla you know the story. mer värt att åka med morsan då, faktiskt.
- glöm inte bort dig själv. Nu må jag låta som något jävla hälsofreak, och tänk om jag är det också men glöm inte bort dig själv för-i-helvete! Inte bara insidan-mässigt. De flesta brukar bli lite gladare efter lite alkohol... men seriöst, man lever bara en gång. Och då kan det vara skönt att inte göra det genom massa genvägar till lycka. glöm inte bort dig själv och din kropp. Din kropp är ditt färdmedel genom livet - faktiskt! Och ja det är tråkigt att hoppa över sneakers och cola och det är jobbigt att springa och spinna osv men hur kul är det att dö i hjärtinfarkt när man är 50? investera i dig själv och skit i dom som inte vill hänga på, för det är deras loss. Men av erfarenhet så vet jag att man blir lyckligare av att träna och att äta rätt, man sover bättre på nättera, man orkar mer och man får ut mer av livet. och man blir otroligt imponerad över hur mycket man klarar! För ett år sedan så trodde jag att jag inte klarade att springa ens 2 km. Jag hade fel. Senast idag sprang jag 4 km och, visst det var jobbigt, men jag hade kunnat springa längre (om det hade varit nedförsbacke.)
Det är en del av livet att överraska sig själv med sina egna förmågor, att utmana sig själv och att urforska sina egna gränser. På så sätt tar "Ungdomen" aldrig slut, du kommer aldrig "Vara ung en gång" för om du hela tiden överraskar dig själv med ny kunskap och nya förmågor så kommer du alltid vara nybörjare på något!
Öh, ja, vilket inspirerande inlägg jag fick ihop i lördagsnatten!  Jag hoppas någon drar nytta av det och känner att dom mår lite lite bättre. Jag mår i alla fall bra!
lots of lööv / sara
(förlåt för att det inte är något space mellan texten men blogg.se suger. ciao)

tänk tänk tänk tänk

man tänker mycket när det händer så hemska saker som det gjorde igår i Norge. Och trots det att jag inte har någon direkt relation till Norge, så känner jag med norrmännen i deras sorg och förvivlan och framförallt ilska över varför någon sådant hemskt kan hända i dagens demokratiska samhälle? Men man kan inte sitta och undra hela tiden, man måste acceptera att det händer och sedan börja kampen mot den ondska och hat som dessa människor bär på och som gör dem kapabla till att göra saker som dessa..
Så ja, idag tänker man. Jag har jobbat, och tänkt. Och nu tänkte jag sticka ut och ta en springrunda. det var ett tag sedan nu, och trots det att jag inte tänkte vara miss fit i sommar så kan det bra att hålla igång kondition och muskler så att man kan sätta igång ordentligt när hösten sedan kommer, för det lär den ju göra... någon gång ...
mer blogg blir det senare! Tänkte bjuda på lite Må bra-tips! :)
lots of löööv / sara

MNK-frossa!

humorprogrammet Mammas nya kille görs av humorgruppen Klungan, som också har gjort tv-serien "ingen bor i skogen" som är väldigt konstig men väääldigt rolig! här är ett klipp!

woahwoah

imorgon är det systemet som gällerrr!!!
(fyllde 18 på bilden, då var det smugglade slots som gällde!)

morgonmonstret

jag tror jag har skrivit om det innan kanske, men att gå upp på morgonen.... puuuh vad svårt det är! Speciellt när man ska gå i Matsalen från 12 - 20.30. Känns inte helt rätt men KLAGAR gör jag inte, för det är massor med pengar sedan samt jag får i alla fall mer sovmorgon än Axel (han hade dock sovmorgon idag, gick upp halv sex...)
har ni svårt för att komma upp på morgonen? Om inte, vad gör ni för att komma upp? Tips?

(kaffe är botmedlet mot min morgonmonsterism)


smider stora planer!

Jag försöker alltid gå och lägga mig tillsammans med min älskade, men hamnar nästan alltid på villovägar i min hjärna och blir tvungen att gå upp igen och rensa den lite. Konstigt, konstigt men bättre det än ingen tankeverksamhet alls.. eller?


Okej, mina stora planer. Jag smider verkligen planer nu, och jag försöker utgå från Saras sätt att smida planer: inte föööör långt fram i tiden. Jag försöker hålla mig inom en gräns för 1 år här nu, annars blir det för stort. (Och nej, det har inte dykt upp varken förlovning eller barn i dessa planer... än).

Så, ni lär ju undra vad dessa stora planer som jag tänker genomföra under det kommande året är för några stoooora planer? Jodå, jag ska berätta.. (ja, detta kommer bli ett långt utlägg om dittan och datten men vi har tid.. )

Under det senaste året har jag försökt investera i mig själv, så att säga. Alltså, jag har satsat ganska mycket på att gå ner i vikt och känna mig "tillfreds" med mig själv. Jag tycker detta projekt har gått alldeles ypperligt, jag är mycket stolt över mig själv och mina bedrifter och tänker därför fortsätta på detta spår. så, under kommande år (vilka datum det handlar om är ju inte bestämt än, men säg ca augusti - augusti) tänkte jag investera och lyckas med följande saker :

- sluta röka. ja, detta är stort och vääldigt moget. (eller omoget, vem börjar egentligen röka?) men ja, nu vill jag sluta röka. jag har aldrig försökt sluta då jag aldrig riktigt har velat sluta men nu vill jag. jag V-I-L-L, vilket känns som ett bra tecken på att jag ska försöka.

- Springa Topploppet i Sthlm Okt-11. det handlar om en mil, det handlar om att bevisa för mig själv att jag kan om jag vill.

- Springa Göteborgsvarvet maj-12? OBS OBS OBS OBS OBS detta är än så länge en liten önsketanke. men egentligen borde jag anmäla mig, och orkar jag inte så är det bara att knata. då har jag i alla fall gjort det, eller hur?
Sedan har vi ju alla dessa andra grejer jag borde göra. Och dessa tre sakerna är det jag tänkte göra det kommande året:

- Söka in på högskolan eller yrkesförberedande. I skrivande läge är jag ju dödssugen på lokförare. fråga mig inte varför. det var en fix idé som satte sig kvar i tankarna, egentligen inte en helt dum idé. funderar på att söka bara för att, det är bara en 60-veckors utbildning? Vad tycker ni?


- Ta körkort/börja ta körkort. Alltså, om jag ska bli lokförare måste jag väl ha ett B-körkort, eller?

- Resa iväg till ett ställe med kristallblått vatten. punkt..

så, vad har vi för utvärdering på detta? Ja, sara du bör nog göra en liten BUGET!
Hallelujah, jag börjar bli vuxen. (eller..?)


13th day of July

Idag ska jag jobba, ett riktigt kort och riktigt chill pass i Kassan på Ikea fooooooood. Känns ändå helt okej!
så nu har jag, efter tillsägning från herrn i huset (axel då..) städat det som städas ska innan han kommer hem, samt tittat på Plastikkirurgerna (hihi, älskar tjockisprogram och bröst!!) samt lekt lite med webcameran i Axels dator. Det var inte så skoj. detta var den enda bilden som blev bra, fast ändå blev den inte det ;jag har i alla fall bantat bort min vänstra arm. kände att det var nödvändigt!

så, efter jobbet blir det till att handla BIG TIME. Texmexfest för 20 pers = mycket tortillabröd. Vad ska du göra idag?  Lots of lööv / Sara

chilli con carne & chill

nytränad, nyduschad och om en kort stund nymatad med chilli con carne a la Axel. det kan väl inte bli bättre? :) på Måndag fyller jag 20! Det ni!

I am

saknar stockholmbrinner.blogg.se

mähä

SARAS MUSIKTIPS

tänkte tipsa om en artist och en skiva som jag tycker ruskigt mycket om, som betyder något speciellt för mig samt som är värd att lägga till i sina spotifylistor.

Artist :

FEVER RAY . Också kallad Karin Dreijer, som tillsammans med sin bror har världens bästa vband - The Knife, som jag får skriva om en annan dag. Men Soloprojektet FEVER RAY startades under 08-09 och har släppt en skiva som Karin Drejier turnerade med under sommaren-09.

Jag har länge tyckt om The Knifes musik, och älskar den än idag, men har aldrig fått chans att se detta underbara band live. När jag fick veta att FEVER RAY skulle spela på Arvikafestivalen-09 blev jag helt galen, och spelningen i sig var helt underbar. jag stod längst fram, utan några av mina vänner och bara njöt av en grym laseshow och en grym artist. Sommaren-09 var en lite jobbig period för mig, men med sådan här genomarbetad och fnomenal musik så klarar man allt!

Enjoy!!!hey hey heeey

Eftersom min moder har lånat min laptop till Norge, så är uppdateringen inte på sin topp heller då jag får låna min pojkväns dator med jämna mellanrum. Men det går väl för sig ändå!

Igår och idag har jag varit ledig från jobbet, och det har även Sara varit så vi tänkte att vi hade en liten get togheter. så ca 20 timmar av de senaste 24 har jag spenderat med denna vackra kvinna! och aldrig blir hon tråkig heller, ett riktigt kap. I Like!

Ikväll ska jag och Axel ta oss ner till Prinsen i Kungsbacka för att hälsa och fira finaste Hanna, då hon fyllde 19 igår. Kul kul. Men jag kommer nog inte dricka eftersom jag precis varit überförkyld + att jag har slemhosta = suger. så no alcohol for me noo, inte innan man är kry. det är nog bäst så!

Men nu ska jag gosa med min man! Take care, lots of lööv / Sara

(Hanna & Jag på balen)


Onsdag

hade ingen bättre rubrik än så, men den var väl inte fy skam den heller för det är ju faktiskt Onsdag! Snart kommer nog min käre pojkvän hem, och då ska vi laga mat och mysa lite tror jag väl, eftersom han jobbar imorgon kl 6 :(((


jag är ledig imorgon! Känns ju gött att man är förkyldare än förkyldast då, ja. Men det blir väl till att vila, eventuellt att återvända till Åsa en släng för att ta lite kläder till Kungsbacka, beror väl på om vi ska vara här i helgen.


Annars är det jobb jobb jobb i helgen. inte fy skam det heller! pengar är ju alltid pengar, som man säger! Vad gör ni i helgen, eller det är kanske lite tidigt att fråga?

Lots of lööv / Sara

DAGENS BOOST

DAGENS BOOST får också innehålla saker som jag ser fram emot under dagen, okej? Det blir inte för jobbigt för er nu, att förstå att DAGENS BOOST betyder två saker? Det är lögnt? Gott!idag ser jag fram emot att:
1. sluta jobbet och få komma hem till Axel
2. Få träffa Matilda på jobbet
3. få gosa ner mig bredvid Axel ikväll!Jag såg fram emot att träna också, men då mr. snor och halsont har smugit sig på så känns det bäst att träningen uteblir dessa dagarna och fokusera på att hålla sig frisk till jobbet, nu när jag får jobba! Eller vad tror ni?
Lots of lööv / Sara
P,s   jag har problem med att göra nya stycken och få luft i texten, fast jag lyckades på något sätt i inlägget under här. vet någon vad som är problemet?

new day of the day

mina rubriker är ganska ologiska. men det är ju som jag, så det kan man inte klaga på. om man nu inte vill klaga på mig också då, så go ahead. Drömde inatt att jag var värsta bitchen och nitade alla. Det kanske är så i verkligheten också, vem vet? Så om ni har nått att klaga på, så gör ni det på egen risk! I will find you. mohaha.


nä men. jag är lite bitter. och jag vet, jag får inte vara bitter i bloggen. här är det ju tjockisar som springer, det kan ju inte bli mer kalas än så! Så nej, no more negative emotions. Ska pallra mig iväg till jobbet om cirkus tio minuter. Kan bli kuwl, kan bli fuwl. man vet aldrig! Vad ska ni göra idag?
Lots of löööv / Sara


(en random bild på mig och mitt hjärta, som pussar på mig innan han åker vid halv sex på morgonen. fin är han!)

om 17 dagar

är jag 20. då är det systemet som gäller!

(bilden är sjukt random. Innan Håkan Hellström i vintras... men det får bli bra så!)

facelook/bodylook/whateverlook of today


smartsara

smartsara har varit i farten. lägger telefonen far away sängen när hon ska sova, dessutom på ljudlös. vaknar vid 10 och ser att jobbet har ringt 4 ggr. Jag som verkligen hade behövt jobba, kanske inte mest för pengarnas skull utan också för att jag är R-A-S-T-L-Ö-S som f*n. mein mein, what to do what do to. Tänker att man kanske ska springa en runda. eller cykla en runda ner till åsa, för att sedan ta bussen in till Kba och gymmet. kan vara bra att använda gymkortet once you've paid for it! :) Nu låter jag ganska negativ här, vilket är strängt förbjudet så här är tre bra saker med att vara ledig idag:
1. Jag kan städa mitt rum, vilket alltid behövs!
2. jag kan pyssla om mig själv, vilket också alltid behövs!
3. jag kan som sagt träna hur mycket jag vill (vilket alltid behövs!)
vad gör ni när ni är rastlösa och lediga?

RSS 2.0